25.03.2015 1267

Karataş'ın  Bahçe Mahallesinde devlet ve köylü işbirliği ile mahalle merkezinde 1951 yılında ilkokul açılmış olup, 1951-1952 yıllarında Esentepe mevkiisinde Esentepe İlkokulu adıyla ikinci bir okul açılmıştır. Ancak mevcut okulların yetersizliği ve sağlıksız koşullar nedeniyle köylülerin yeni okul yapılması için başvuruda bulunması sonucunuda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarından oluşan bir heyet inceleme yapmak üzere köyü ziyaret eder. Bu İnceleme ve yapılan görüşmeler sonucunda Kamil Buğa adındaki vatandaş 1986 yılında 5.000.000 (Beşmilyon) TL para yardımında bulunmayı kabul eder. Bu para yardımını yanında muhtarlığa ait olan arsa bağışlanır. Devlet yardımının da eklenmesi ile 3 derslik, 1 idare odası, 1 öğretmenler odası, 1 memur odası ve tuvaletlerden oluşan tek katlı okul yapılır. 1987 yılında okula hayırsever Kamil BUĞA´nın babasının adı verilerek Bahçe Hamit Buğa İlkokulu ismiyle hizmete girer. Daha sonraki yıllarda artan öğrenci sayısı nedeniyle okula ikinci kat yapılır. Bu katta 4 derslik, 1 kütüphane ve tuvaletler yapılarak okulun kapasitesi arttırılır. 1996 yılında mevcut ilkokul binasının yanına iki katlı 5 derslikli ortaokul inşa edilir. Bu bina 1997 yılında Bahçe Hamit Buğa Ortaokulu adıyla hizmete girer. Daha sonra 8 yıllık kesintisiz eğitim nedeniyle iki okul birleştirilerek Bahçe Hamit Buğa İlköğretim Okulu olarak hizmet verir. 4+4+4 eğitim sistemiyle Bahçe Hamit Buğa İlkokulu ve Bahçe Hamit Buğa Ortaokulu şeklinde aynı bahçe içerisinde  iki ayrı okul ve iki ayrı bina olarak hizmet vermiştir.

Daha sonra 2022 yılında mahalle merkezine yeni okul binası yapılmıştır. Okulumuzun adı Bahçe Ortaokulu olarak değiştirilerek 2022-2023 eğitim öğretim yılında okulumuz eski binasından yeni yapılan binasına taşınmış, Bahçe Ortaokulu ve Bahçe ilkokulu adı ile eğitim öğretim vermeye devam etmektedir.