DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

12.12.2023 165

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından başlatılan ''Dilimizin Zenginlikleri Projesi'' okullarda yaoılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanılmasını ve düşünce dünyasının geliştirilmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgür eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek, milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

''Sözlük Özgürlüktür'' sloganı ile yayınlanmış olan eylem planını okulumuzdaki yürütme kurulunca tüm sınıflarda dilimizin zenginliği kapsamında farkındalık edinmek amacıyla tüm öğrencilere tanıtılmasını ve geliştirilmesi için etkinlikler yapılacaktır.

Proje kapsamında kullanılacak kaynakların PDF ve SESLİ KİTAP örneklerine ücretsiz erişim için tıklayınız

Tanıtım videosunu izlemek için tıklayınız

Kaynak: https://arac.meb.gov.tr/www/dilimizinzenginlikleriprojesiuygulamakilavuzuveeylemplanlariyayinlandi/icerik/606